MOBILNE DCO – nowa aplikacja pomoże w diagnozowaniu nowotworów
29 października 2020Czyste powietrze na Dolnym Śląsku
13 listopada 2020Zapraszamy do oglądania na żywo konferencji „Dolny Śląsk nie marnuje 2020”. Podczas spotkania eksperci podpowiadają, jak robić rozsądne zakupy w czasie pandemii, kreatywnie wykorzystywać zapasy i gotować tak, aby nic się nie marnowało.
Konferencja odbędzie się w środę 4 listopada o godzinie 11.00.
Link do transmisji: https://youtu.be/x2X7QLXVsu4
Transmisja będzie również na FB, na profilu Dolny Śląsk Nie Marnuje – https://www.facebook.com/DolnySlaskNieMarnuje
– Wiosną na początku pierwszej fali epidemii ponad połowa Polaków zrobiła większe zakupy. Jednak o 12% wzrósł odsetek osób, które starały się nie dopuścić do zepsucia i zmarnowania jedzenia. 25% osób zaczęło gotować nowe potrawy. To fragment danych z najnowszego raportu Banków Żywności, który sprawdza zwyczaje zakupowe Polaków i przyczyny marnowania żywności. W czasie webinaru Dolny Śląsk nie marnuje opowiemy więcej o jedzeniowych nawykach Polaków, produktach, które najczęściej trafiają do śmietnika i sposobach na ograniczenie tych strat. Podpowiemy, jak robić rozsądne zakupy w czasie pandemii, kreatywnie wykorzystywać zapasy i gotować, tak by nic się nie marnowało – zachęcają do oglądania organizatorzy.
Konferencja online Dolny Śląsk nie marnuje jest realizowana w ramach projektu „CircE – European regions toward Circular Economy”.